2012. február 10., péntek

Hogyan tudná a Gondviselés megakadályozni a III. Világháborút?

Jó kérdés, mi?
Lehet, hogy vannak akiknek nevetségesnek tűnik, de talán érdemes elidőznünk ez kicsit ezen gondolat körül.
Kezdjük az elején! A nyugati háttérhatalomnak úgy hiányzik a harmadik világháború, mint egy falat kenyér. Nem csak azért mert így tudná befejezni a tervezett több évszázados (egyesek szerint több évezredes) „munkáját”, hanem mert egyszerűen nincs már más lépése. Az őket körülölelő hazugságfalak már akkorára nőttek, hogy a legkisebb igazság-szellőcske is darabokra tudná szaggatni az egész tákolmányt – mint ahogy ezt teszik is a nap mint nap napvilágot látó ügyek, történelmi feltárások, stb..
Szóval a háttérhatalom készülődik, szorgoskodik, dezinformál, nyöszörög, erőlködik, provokál, egyszóval megtesz mindent annak érdekében, hogy végre valamelyik ellenfele lépjen egyet, amire ő, a „demokrácia csendőre” majd tud válaszlépéseket foganatosítani.

Megfigyelhető egyébként, hogy a nyugati világban a filmek, és a számítógépes játékok segítségével a fiatalabb generációk részére egy nagyszabású felkészítési program indult el valamikor 15-20 éve, egy bekövetkezett (bekövetkezendő) Apokalipszis utáni időkre. Temérdek olyan FPS játékot dobtak piacra, amelyben a főhősnek át kell verekedje magát az elkorcsosult „embertársai” (illetve ami maradt belőlük) tömegén. Nem egyszer és nem kétszer fordul elő a történetekben olyan helyzet, hogy a pánikhangulat miatt lakóhelyét elhagyni kényszerülő lakosság az aluljárókig jut csak el… majd az Esemény után a főhősünk az összetorlódott, kiégett autóroncsok között kénytelen átbukdácsolni, folyamatosan fülelve a sötétben a kopácsoló hangokra, a léptekre, a furcsa hörgésekre, melyek az aluljáró zugaiból előmászó, még többnyire felismerhetően humanoid alkatú, de már emberi mivoltukból teljesen kivetkőzött lényektől erednek.
Ha igaz, amit néhány alternatív médiában láthattunk, hallgattunk, olvashattunk, akkor az USA a föld alatt át, meg át van szőve alagutakkal, aluljárókkal, sőt földalatti interkontinentális utakkal. A Denveri repülőtér anomáliáiról sokan foglalkoztak már, elég itt most csak megemlíteni, hogy az ott dolgozó munkásoktól kiszivárgott információk szerint irdatlan nagy földalatti alagutak, bunkerek és emberek tárolására készített termek vannak.
Az USA-ban élő magyaroknak azt üzenem, hogy ha netán a közeljövőben kapnak egy felszólítást, hogy jelenjenek meg a Denveri repülőtéren… hát ne tegyétek meg!

Népességcsökkentés – tervezett ÉS természetes folyamat is lenne?
A Bill és Ted zseniálisan álcázott kalandja c. igazságfeltáró dokumentumfilmben eléggé részletesen ki vannak vesézve a gazdag elit által tervezett népességcsökkentő programok, és ez ügyben tett lépéseik, de mi van akkor, ha ezek az emberek csak a Természet dolgát végzik?
Magában a Föld túlnépesedési kérdésében egyébként egyáltalán nincs egyetértés a szakemberek között sem. Egyesek szerint a Föld képes lenne még a mainál is többszörös létszámú ember eltartására, mások szerint töredékét bírja csak el a Föld „fenntartható” módon. Nyílván mindenkinek igaza van a saját szemszögéből, ám ebben a kérdésben egy dolgot kell nagyon megvizsgálni: a hogyant. Ha a nyugati világban élő emberek többségének életszínvonalát (értsd: több négyzetkilométernyi ökológiai lábnyom, pazarló életmód, szemétgyártás) vesszük alapul, akkor ebből az embertípusból a Föld valóban csak néhány százmilliót képes eltartani. Ha viszont a természettel összhangban élők emberközösségeket vesszük figyelembe, ahol még élénken él a köztudatban a „csak annyit vegyél el belőle, amennyire szükséged van, a többit hagyd ott” elve, valamint az „élni és élni hagyni” parancsa, akkor elmondható, hogy az ilyen felfogású (és életkörülményű) emberekből akár húszmilliárdot is képes a Földanya etetni.
Na most. Mivel úgy tűnik, hogy egy bizonyos folyamat minden embercsoportra igaz, név szerint az, hogy minél fejlettebb technikailag egy társadalom, minél nagyobb a személyes és családi jólét, annál kevesebb gyereket vállalnak, annál kevesebb utódnak éreznek szükségesnek életet adni. Míg az elmaradottabb, „fejlődő” (persze mit nevezünk ennek?) társadalmakban a közösségek ösztönösen természetszerűleg fel kell legyenek készülve arra is, hogy a fajfenntartás érdekében családonként megszült 5-6 gyerekből lehet, hogy a fele sem éri meg a felnőttkort, addig az európai és amerikai „modern” társadalmakban  nincs már meg ez a hajtóerő. De mivel az ENSZ által hírdetett oly magasztos célok, miszerint a fejlődő társadalmakban is létre kell hozni a jólétet (ne menjünk most bele ebbe a duplacsavart manipulációba), bizonyos országokban már azért megmutatkozni látszik, ezért talán elmondható, hogy a fejlődő „harmadik-világbeli” országokban is lezajlanak azok a szükségszerű folyamatok, melyek lelassíthatják a jelenleg még megfigyelhető népességnövekedést. Az életszínvonal növekedése tehát demográfiai csökkentést okoz.
Egy biztos! Ha ez a természetes folyamat nem lenne, akkor az ember milliárdokat „gyártó” keleti államok már régen elszívták volna a Föld összes tartalékát (bár erre komoly esély van elnézve Kína globális erőforrás-megkaparintó programját…)

Azonban, mindezen fenti okoskodás eltörpül a mellett, amire a Természet ereje, hatalma, illetve beavatkozó képessége önmagában képes. Tudjuk jól, hogy ha valamelyik faj elszaporodik, akkor annak természetes ellensége is elszaporodik. A Természet a harmóniára törekszik, nem engedi az egyensúly eltolódását.
Jelenleg azt látjuk, hogy az emberiség számának növekedését még az életszínvonal növekedése sem képes igazán lassítani, illetve nagyon eltolódnak az arányok a mongoloid és színesbőrű embertársaink irányában. Erre a folyamatra nyílvánvalóan reagál a Természet, ha akar, de ha nem akkor itt van a „mi” jó kis elitünk, amelyik ezen az ügyön dolgozik már egy ideje. Bill Gates emlékezetes elszólását érdemes idéznünk:
„A világon jelenleg 6,8 milliárd ember él ... várhatóan eléri a 9 milliárdot. Amennyiben jó munkát végzünk a védőoltások, az egészségbiztosítás és a reproduktív szolgáltatások terén, ezt talán 10-15 százalékkal tudjuk csökkenteni."
Jogos-e tehát a kérdés, hogy az ilyen kijelentésen felháborodjunk-e, vagy köszönjük meg Billnek, hogy elvégzi a Természet dolgát? Nem lenne helyesebb talán rábízni a Gondviselésre az ügyet? De mi van akkor, ha a Gondviselés Bill-t választotta eszközéül?? Mi van akkor, ha az összeesküvés elméletekben gyakran előforduló konteó, miszerint a vírusokat laborokban gyártják le a gyógyszermaffia megrendelésére, mégsem így van, hanem a vírusokat maga a Föld hozza létre így segítvén megőrizni az egyensúlyt? Ki tudná ezt eldönteni…?

Jelen írás címében arra keresünk választ, hogy hogyan tudná a Gondviselés megakadályozni a III. Világháborút? Mi van akkor, ha a Gondviselés nem is akarja ezt megakadályozni…??
Erre nem is merhetünk gondolni, mert Isten, az Élet létrehozója és táplálója miért akarná megölni gyermekeit? De akkor miért hagyta kipusztulni a dinoszauruszokat? Kellett a hely egy fejlettebb létformának? És mi a helyzet ma az emberrel? Olyan fejlettek vagyunk hogy csak na, de közben elfelejtettünk embernek maradni… ergo…
Ismételten tegyük fel a kérdést: hogyan tudná a Gondviselés megakadályozni a III. Világháborút? Az emberek szívében? Remélhetőleg mindenki környezetében tapasztalható a változás, az emberek egy része érzékenyebben tekint a világra mint régebben. Ezek az emberek nem akarnak egymás farkasai lenni. Ezek az emberek nem akarnak háborúsdit játszani, hódítani, másokat leigázni, gyilkolni, elvenni mások javait.
Ezek az emberek Emberek tudtak maradni ebben a vaskorban is. A Gondviselés óvja őket!

A világméretű vérengzés elkerülésére a Gondviselésnek biztos számos egyéb módszere is van. Példaként említhetjük, hogy idén nyárra olyan mértékű napkitörések várhatóak, melyek teljesen leállíthatják a műholdrendszereket, megbénítva a kommunikációt, a mobilhálózatokat, a HAARP-ot, sőt még tán az elektromos hálózatot is. Ilyen körülmények között az amerikai hadsereg kétszer is meggondolja, hogy támadást indítson-e még egy olyan ország ellen is, mint Irán, de pláne Kína, vagy Oroszország ellen. Ugyanis az amerikai hadsereg a technikai fölénye nélkül fabatkát sem ér a „hagyományosnak” mondható, többnyire emberi erőforrásokra épülő haderőkkel szemben. És különben is! Az USA hadereje túlságosan ellustult, túlságosan hozzá van szokva technikai csodáihoz, így azok elvesztése esetén fejvesztve rohannának haza – már ha egyáltalán bele mertek kezdeni ebbe az őrületbe.


Aki jól figyelt az már tehát két választ is kapott arra, hogy hogyan kerülhető el az emberiség megtizedelése. Feltéve ha megérdemeljük.
Feltéve, ha a mentést terv szerepel a Gondviselés listáján...

TT

106 megjegyzés:

  1. Isten szabad akaratot adott az embereknek, és ebbe belefér egy világháború is, annak ellenére, hogy valószínűleg Isten semmi esetre sem tenne ilyet. Azt el tudom képzelni, hogy irányt mutat, hogy lehetőségeket vázol fel, hogy szembesít a következményekkel, hogy megpróbál segíteni, de egyet semmi esetre sem fog tenni: helyettünk dönteni.
    Egyébként a negatív tapasztalat is tapasztalat, és furcsa módon ez is hozzájárulhat az emberek fejlődéséhez (önmeghatározásához, felfedezéséhez...)
    Majszó

    VálaszTörlés
  2. Ebben egyetértek Majszó, de azért ne adja Isten, hogy az égiek "hibás terméknek" minősítsék le az emberiséget... :)

    TT

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hibás, vagyis nem működő:)

      Egyébként, ha minden egy, és mindenkiben ott rejlik ez az isteni porszem, akkor csak happy enddel végződhet a dolog. Ha véget ér a felvonás, majd úgy is lerántják a fátylat.

      Fura, te el tudod képzelni, hogy egyszer csak minden megoldódik, és minden a helyére kerül? Mi váltaná ki ezt, hogyan zajlana le, és hova érkezne meg ez az egész? Nekem nincs túl sok ötletem erről, és talán így van ezzel a világ nagy része is. És ezért valósítjuk meg időnként mások rémálmait.(?)

      Majsz

      Törlés
    2. Majsz.
      Meggyőződésem szerint, az egyetlen, amit az egyén tehet a REND érdekében, hogy ÖNMAGÁBAN igyekszik rendet teremteni(nem könnyű, többlépcsős feladat) a külvilágot is csak ezen a módon lehet megváltoztatni, ahogy én tapasztalgatom.
      Ez ugyan nem "egyszercsak" történik, de remélhetőleg egy exponenciális görbe mentén.
      Sz.

      Törlés
  3. Idézet Albert Pike (33rd) 1871-es leveléből

    Az első világháborút azért kell megszervezni, hogy az illuminátusok megdöntsék a Romanov dinasztia hatalmát Oroszországban és az országot az ateista kommunizmus erődítményévé tegyék. Ezen háború kirobbantásához az illuminátus ügynökeinek feszültséget kell szítaniuk a brit és a német birodalom között. A háború után létre kell hozni a kommunizmust, és felhasználni más kormányok megdöntésére, a vallások meggyengítése érdekében.

    A második világháború kirobbantásához a fasizmus és a politikai cionizmus ellentéteit kell kihasználni. Ennek a háborúnak azt kell elérnie, hogy a fasizmus megsemmisüljön, és a politikai cionizmus annyira megerősödjön, hogy létrejöhessen egy független Izrael Palesztinában. A második világháború eredményeként a nemzetközi kommunizmusnak meg kell erősödnie annyira, hogy ellensúlyt képezzen a kereszténységgel szemben, amelyet azután majd visszaszoríthat és ellenőrzése alatt tarthat egészen addig, amikor majd szükségünk lesz rá a végső, szociális kataklizmához.

    A harmadik világháborút úgy kell kirobbantani, hogy kihasználjuk az illuminátus ügynökei által a politikai cionizmus és az iszlám világ vezetői közötti szított konfliktust. A háborút olyan módon kell alakítani, hogy a muszlim arab világ és a politikai cionizmus (Izrael állam) kölcsönösen megsemmisítsék egymást. Ezalatt más nemzeteket meg kell osztani, és a teljes fizikai, morális, szellemi és gazdasági kimerülésig tartó harcra kell kényszeríteni. A szabadjára engedett nihilisták és ateisták segítségével olyan félelmetes társadalmi kataklizmát provokálunk, amely szörnyűségében meg fogja mutatni a nemzeteknek az abszolút ateizmus, a barbárság, és a legvéresebb felfordulás hatékonyságát. A polgárok ekkor mindenütt rákényszerülnek, hogy védelmezzék önmagukat a forradalmárok kisebbsége ellen, és meg fogják semmisíteni a civilizáció lerombolóit. A többség, amelynek istenhívő szelleme ettől kezdve iránytű nélkül marad, kiábrándul a kereszténységből. Ezek a kiábrándult keresztények - vágyódva egy ideálért, de nem tudva hová forduljanak imádatukkal - el fogják fogadni az igazi fényt a tiszta luciferi doktrina egyetemes megnyilvánulásán keresztül, amely ekkor végre széles körben ismertté válik. Ez a megnyilvánulás annak az általános reakciónak lesz az eredménye, amely a kereszténység és az ateizmus egyidejűleg történő megsemmisítését és elpusztítását fogja követni.

    Vannak, akik hosszú távra terveznek. Nem feltétlenül emberek, bár hízelgő az a tudat, hogy mi vagyunk a tápláléklánc csúcsán, mégsem így van. A III. VH nem cél, hanem eszköz egy nagyobb terv eléréséhez.

    A Mátrix energiát termel a piramis csúcsán lévők számára (nem áramot). Ha a Mátrix fenntarthatóság veszélybe kerül, oda a tápláló energia. Ugyanúgy összeomlana a rendszerük, mint a miénk 3 hét kőolajhiány után. Több Mátrix-lakó ugyan több energiát termelne számukra, de ha tönkremegy a földi élettér, ahol a Mátrix működik, az még nagyobb baj számukra.

    A Mátrix lerombolása persze megszüntetné a III. VH veszélyét, ám ehhez kb. ugyanolyan arányban kellene Neo-knak létrejönniük, mint a filmben: kb 1:4000-hez.

    A Gondviselés, ha valaki nem őrangyalt hanem Sorserőt ért alatta, pusztán egy törvény, egy vak kiegyenlítő erő. Rá hatni kb. ugyanannyi esélyünk van, mintha imádkozással akarnánk megakadályozni a holnapi Nap felkeltét. Ez csak a személyes véleményem, a háborút én sem kívánom. Sőt.
    NL

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez a levél tudtommal hoax.
      freemasonry.bcy.ca/anti-masonry/pike_mazzini.html
      freemasonry.bcy.ca/anti-masonry/carr.html
      en.wikipedia.org/wiki/William_Guy_Carr

      "It cannot be stressed too strongly that these claimed excerpts from a non-existent correspondence are not supported by any documentation. Internal evidence, the language and subject matter, clearly suggest a much later creation date."

      aszpirin

      Törlés
  4. NL, hol ér véget a Pike idézet?

    Gondviselés alatt a legfelsőbb Intelligenciát értem, mely megálmodta és működteti (továbbálmodja) a Világegyetemet. Egyesek Istennek nevezik. Mások Anyatermészetnek. Vannak, akik szerint Ő az Úr. A saját házában már csak lehet az, nem? :)

    TT

    VálaszTörlés
  5. "Az életszínvonal növekedése tehát demográfiai csökkentést okoz."

    Ez a következtetés logikusnak látszik, ennek ellenére azonban talán érdmes lenne megvizsgálni, hogy a mi életszínvonalunk valóban magas-e !!!

    Mert nekem inkább úgy tűnik, és ez nemzetközi szinten is érvényes, hogy a társadalmakban kialakult egy felső krém, akiknek nagyon elszállt az agya a saját pénz-, és hatalomszerző képességétől, a maradék pedig teljesen kiszolgáltatott helyzetben van.

    Az említett felső krém - hatalmánál és befolyásánál fogva - a saját igényeinek megfelelően hülyíti az uralt társadalmi rétegeket a médiák segítségével és minden társadalmat működtető törvényt a saját érdekei szerint hoz.

    Ez a régóta tartó folyamat aztán kialakította azt a téves szemléletet, hogy
    "ha gazdag és befolyásos vagyok, akkor okos is".

    Mivel ez nem látszik különösebben működni, szemléletet kellene váltani, amíg még nem késő.

    Ö.T.

    VálaszTörlés
  6. Búcsúzok, túl sok hozzászólást visz el a cica ezen a honlapon. Sokatoknak örültem, jó volt itt lenni :)) Mostantól ha az NL aláírás, az biztosan nem én leszek.
    Áldás, Csákány, Shalom, kinek-kinek hite szerint!
    NL

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A blogspot viszi el. Velorex vissza tudja hozni őket. aszpirin

      Törlés
    2. Ne menj NL, itt nincs Cenzné meg az ura.

      TT

      Törlés
    3. NL,

      egyetlen hozzászólás sincs a spam tárolóban, máshol lehet a hiba.. Esetleg Bukovinai vagy Moonlight már visszaállította, azért nem találom, de tényleg nem szoktunk hozzászólásokat törölni.
      Na jó, a trágár mocskolódásokat igen, de ilyen hosszú ideje nem fordult itt elő.

      Törlés
  7. Így nézett ki az éppen beinduló naptevékenység 2010-ben:
    youtube.com/watch?v=9X1RDcXP0u4
    és így néz ki most: sidc.oma.be/images/combimap800.png

    Véleményem szerint egy jelentős éghajlatváltozás előtt állunk, különben nem fektetnének ennyi energiát az időjárás szabályozásába. *megvonja a vállát*

    aszpirin

    VálaszTörlés
  8. NL

    Egyetlen hsz-edet vitt el a spam cica. Ha ilyen könnyed feladod, mi lesz veled 1 év múlva? Te is tudod, hogy egyelőre a sok rinya, meg Orbánozás mellett még mindig baromi jó dolgunk van. (hát nem jó dolog jóllakottan egy meleg szobában a laptop előtt csetelgetni?)
    A leépülés egyre gyorsabb, a következmények beláthatatlanok. Amúgy érdekes dolgokat írtál.

    Üdv: Anonymus

    VálaszTörlés
  9. Ez a film mélységeiben vetekszik a Forrás, a Doktor Parnasszusz képzeletbeli birodalma, az Eden log és hasonló mélytudatban vájkáló alkotásokkal, csak ez nem nyugati, hanem kínai :)

    Különös kínai történet (2005)
    http://www.youtube.com/watch?v=CUPyOHT20OQ

    (pár pohár bor után nagyon ott van :-)

    aszpirin

    VálaszTörlés
  10. Hé, egy pillanat, egy pillanat! Anonymus Te csak így itt vagy és nem szólsz hozzá semmihez?? :) Hiányoltalak öregem! Mint vh-szakértő, mi a véleményed a témáról?

    Aszpi, nem láttam egyik filmet sem, amiket ajánlottál, de ez a kínai tényleg egy nagyon durva agymenésnek tűnik így belenézve. :)
    Amúgy Te úgy látom eléggé benne vagy ebben a naptevékenység és éghajlatváltozás/szabályozás témában. Nincs kedved erről egy irodalommal alátámasztott cikket írni?

    Ö.T., hisz pont ezért vagyunk itt is, hogy létrehozzunk egy másik fajta szemléletet, nem? De ezzel vajon elkerülhető-e, hogy a Kaszás ne repesszen végig a bolygón nyáron? Megakadályozhatjuk-e a törvényszerűen életbe lépett folyamatokat?
    A cikkben felvetett kérdésekre nem igazán érkezett válasz eddig, pedig itt nem akármilyen agyak szoktak hozzászólni...
    Ezt vehetitek provokációnak is! :)

    TT

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm a felkérést, TT, de sajnos nekem fogalmam sincs, mi zajlik a világban :)
      Egyelőre még mindig csak az információk gyűjtése és rendszerezése stádiumban vagyok, bár egyre kisebb lelkesedéssel, fordítván inkább a figyelmemet a valós életemre, meg a lelkemben zajló folyamatokra.
      Egyre inkább osztom bűvészinas véleményét arról, hogy az embernek inkább befelé kell figyelnie, mint kifelé.
      ( nyusziacilinderben.blogspot.com/2011/09/2-chemtrail-haarp-idojaras-befolyasolas.html )

      Lassan 4 éve küzdök azzal, hogy megmutassam szűkebb környezetemnek, hogy a háttérhatalom nagyon komoly erőfeszítéseket tesz a Föld globális klímájának befolyásolására, de az élettársamon kívül még egyetlen ember sem volt képes felfedezni azt, ami nekünk nyilvánvaló.

      Ma már az emberek nagy része képtelen megkülönböztetni egy chemtrail és HAARP tevékenységből származó felhőréteget a régen jellegzetes normális felhőktől. Ma már akkor is "műfelhők" vannak, ha azok valójában "maguktól" alakultak ki, mivel azt megelőzte egy mesterséges esőztetés.

      Kevesek veszik észre, ahogyan a kémiai anyagokkal telített gomolyfelhők vidáman változtatnak formát percek tört része alatt. Kevesekben tudatosul, hogy régen ez mennyivel lassabban és mennyire másként történt.

      Mivel személyes tapasztalatom, hogy egy kisváros kellős közepén, 11 és 12 óra közötti időben, hogyan nőt az égen egy semmi kis foszlány többszáz méteres gomolyfelhővé, meg mivel lassan 4 éve figyelem a folyamatokat, nekem és az élettársamnak világos, hogy valakik kézbe vették az időjárás szabályozását.

      Törlés
    2. Én a személyes tapasztalataim alapján amellett tettem le a voksomat, hogy felmelegedés van, és ennek oka a földfelszínt elérő többletsugárzás. Azt nem tudom megítélni, hogy ez minek köszönhető; az ózonréteg elvékonyodásának és Föld mágneses tere gyengülésének vagy pedig a Nap változtatta meg a kisugárzott energia mennyiségét és frekvenciáját. Amiben biztos vagyok, hogy a felszínt elérő sugárzás sokkal intenzívebb és talán más frekvenciájú is, mint amit megszoktunk.
      Szerintem ez az oka a legyek, méhek és egyéb rovarok drasztikus pusztulásának is.

      Arra a következtetésre jutottam, hogy valakik a háttérben azon dolgoznak, hogy ideig-óráig meg tudják tartani az évszakok látszólagos váltakozását, mert enélkül katasztrófális lenne a növény és állatvilág (így az emberiség) pusztulása is.

      Sajnos, a módszer nem tökéletes, így nagyon hullámzó a hőmérséklet változása, illetve vannak olyan időszakok, amikor megnövekszik a sugárzás, és ez elég ahhoz, hogy pusztítsa az élővilágot.

      Az elmúlt pár évben sorra dőltek meg a hideg- és melegrekordok, két egymást követő évben ráadásul ugyanabban a hónapban is. A nyárból ősz nélkül lesz tél 2 hét alatt, és ennek az oka, hogy hosszabb és erőteljesebb időjárásszabályozással élnek.

      Amikor jobban érdekelt a téma, illetve elérhetők voltak nagy felbontású műholdképek is, készítettem pár animációt, ami a műholdfotókat és a blitzortung.org-on elérhető villámtérképeket hozta össze, és így nyilvánvalóvá vált, hogy a "villámkisülések" nem követik, hanem megelőzik a felhőzet kialakulását, és hogy szabályos mintázatok "terelgetik" a nedvességet a légkörben.
      Pár videót feltöltöttem a youtubera is: youtube.com/user/blitzsat

      Viszont több mint egy éve már nem foglalkozom a témával.
      Nincs jelentősége és nincs is rá motivációm.

      Az Alternative 3 egy 1977-ben készített BBC áldokumentumfilm.

      "It was claimed that scientists had determined that the Earth's surface would be unable to support life for much longer, due to pollution leading to catastrophic climate change. Physicist "Dr Carl Gerstein" (played by Richard Marner) claimed to have proposed in 1957 that there were three alternatives to this problem. The first alternative was the drastic reduction of the human population on Earth. The second alternative was the construction vast underground shelters to house government officials and a cross section of the population until the climate had stabilised, a solution reminiscent of the finale of Dr Strangelove. The third alternative, the so-called "Alternative 3," was to populate Mars via a way station on the Moon."

      video.google.com/videoplay?docid=-7185519553937114642

      Időjárásszabályozás az USA-ban kb. 1990 óta van, nálunk kb. 2005-2006 óta.
      Talán a 2006. augusztus 20-i tüzijátékon keletkezett "szupercella" és vihar is ennek lehetett a magyarországi debütálása, demója.

      aszpirin

      Törlés
    3. "De ezzel vajon elkerülhető-e, hogy a Kaszás ne repesszen végig a bolygón nyáron?"

      Ha csak rajtunk, embereken múlna, ezzel a tudatszinttel, ahol most állunk, akkor nekünk annyi meg egy bambi.
      Ideje lenne imádkozni. ... ;) (Ha már a birkáknak van egy pásztora is, mert a jelenlegi "ál-pásztor" erősen a szakadék felé vette az irányt.)

      Ö.T.

      Törlés
  11. Szia TT, igen természetesen szoktam olvasgatni a blogot, de már inkább csak szemlélődő vagyok, mintsem véleménynyilvánító.

    "Vh szakértő" Ez tetszett, köszi a megelőlegezett címet TT, de nem vagyok az.
    Nincs üveggömböm, hogy megmondhatnám nektek, lesz-e és ha igen mikor világháború.

    Sok igazság van a posztodban leírtak esetében, és tényleg kézefekvőnek tűnik egy 3. világháború, hiszen minden "problémára" megoldást adna (túlnépesedés, élelmiszer-energiaválság, környezetszennyezés stb..)
    Ettől függetlenül nem biztos, hogy erre csak egy világháború alkalmas.
    Sokat beszélgettünk már róla, hogy a háború már rég zajlik, amit nem fegyverekkel vívnak és láthatóan nagyon jól működik, a végkifejlete pedig pont az lehet, mint egy világháborúnak, ha az emberek nem ismerik fel, hogy mi történik körülöttük, és csak odáig jutnak, hogy "Orbán takarodj".

    Egyelőre pedig úgy tűnik még mindig vészesen kevés ember látja át, hogy milyen folyamatok zajlanak a világban, így továbbra is manipulálhatóak tévén és interneten is egyaránt.

    TT úgy gondolom Istent kár ide belekeverni. Az előző két háborút sem Isten "engedélyezte" és nem is ő okozta.
    Egyre nyomasztóbb a Föld nevű bolygón élni azoknak, akikben még ott a szikra az igazságosság, megértés, elfogadás, megbocsátás stb.. iránt.

    Részben ezért sem akarom túlzásba vinni a politizálást, csak annyira követem nyomon az eseményeket, amennyire erőmből telik. Nem többet.

    Most mennem kell.

    Minden jót: Anonymus

    VálaszTörlés
  12. Gondviselés mi?
    Jó vicc.
    :)


    EBO

    VálaszTörlés
  13. EBO rövid de ütős véleményét osztom :)

    Gondoljunk csak arra, hogy valszeg sok sok milliárd "intelligens" faj él az univerzumban és közülük minden valószínűség szerint sokan ilyen-olyan természetes vagy önáltaluk katasztrófák/háborúk áldozataivá válnak olykor... Tényleg olyan fontosak lennénk mi a "Föld nevű bolygók humanoida benszülöttjei, hogy valamiféle "Gondviselés" különösen vigyázna fajunk sorsára? Olyan az, mint amikor Orbán királyunk oly fontosnak tartaj magát, hogy már hónapok óta tartó amerikai puccsot képzel ellene.

    Nem azt mondom, hogy nincs Isten (bármit is jelentsen ez a nagyon nagy és szerintem túl könnyelműen és gyakran használt szó), hanem azt hogy ha van, akkor számára miért ne lenne egy biológikus faj (legyen az "intelligens") kihalása ugyanolyan természetes dolog, mint az egyének halála.

    mm

    VálaszTörlés
  14. Azért, ha már a hivatalos tudomány is kénytelen volt felismerni, hogy az anyag, mint olyan nem létezik, csak különböző frekvencián rezgő állóhullámok halmaza, amit egy ismeretlen, kimutathatatlan intelligens ERŐ rendez formába, akkor mi is a vicces?
    Szerintem a jelenlegi gondolkodásmód, amely a jelenlegi állapotokat létrehozza.
    Sz.

    VálaszTörlés
  15. Látom vannak itt olyanok is, akik szeretik viselni a gondjaikat. Azért bemutatom egy egyszerű hétköznapi példán, hogy van amikor érdemes a másik utat választani.

    Munka közben megsebesíted a kezed. Nem túl nagyon, de azért egy kicsi seb marad, miután elállt a vérzés. Ezután mi a helyesebb, ha elkezded buzerálni, állandóan lekapargatni a heget, bekenegetni valami szarral mert ezt olvastad egy magazinban, leragasztgatni valami másik szarral mert ezt mondta az orvos, VAGY hagyod, hogy magától meggyógyuljon a szabad levegőn? Amennyiben ez utóbbit választod, az azt jelenti, hogy rábízod a Gondviselésre a dolgot.
    A testedet alkotó apró sejtek tudják a dolgukat.
    Te már nem biztos.

    TT

    VálaszTörlés
  16. Szép ez a hasonlat TT, de mi van akkor, ha azt a kicsi sebet egy rozsdás szög okozta?

    Gondviselés ide, gondviselés oda, ha nem haragszol én az ima mellett elszaladnék tetanuszért is! :-)))

    A mai modern gondolkodásmódot amúgy is teljesen a tudományosság és az elme diadala itatja át, ezeket a falakat nehéz áttörni a gondviselésre hivatkozva, vagy arra várva.

    Törpapa

    VálaszTörlés
  17. Törpapa, köszi a kiigazítást! :)

    Tudományosság és az elme diadala, mi?
    Mutatok egy másik összehasonlítást is, ha megengeded.

    Tudod mi a különbség a materialista, tudományos, ateista, evolúCIONista tudósok és a Teremtésben hívő tudósok között?
    Az, hogy míg az előbbiek egy ZÁRT dobozban üvöltöznek, mert piszkosul zavarják őket a dobozon KÍVÜLRŐL érkező hangok és szeretnék azokat letagadni, addig az utóbbiak a dobozon kívülről, a végtelen ég alatt mosolyognak beszűkült tudóstársaikra.

    TT

    VálaszTörlés
  18. TT, csöppet sem vagy okosabb, mint az elvetemült "materialista": ő abban "hisz", hogy nincs Isten de persze nem tudja bebizonyítani, te pedig abban "hiszel" hogy van Isten de te sem tudod bebizonyítani. Egy kis szerénység sosem árt, nyugodtan be lehet ismerni hogy bizonyos kérdésekre mi kétlábú okostojások nem vagyunk képesek válaszolni.

    mm

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én valahogy úgy látom ezt az egészet, hogy amikor az ember képtelen megoldani a mindennapi gondjait, anélkül, hogy a miérteket firtatnánk, akkor elkezd túlmisztifikálni dolgokat, rajta kívül eső körülménynek beállítani, ami igenis sok esetben tőle függ és ezzel leveti magáról a megoldás terhét. Sőt még elégedett is önmagával, hogy ezt milyen csudajól megfejtette és eleget tett mindennek, nyugodtan hátradőlhet a multitól vett,de Kínába gyártott bőrfoteljébe, kezében a multitól vett de Kínába gyártott távirányítóval és bambán bámulja a fentebb felsorolt folyamatok lévén birtokába került tévé képernyőjét, komótosan szürcsölgetve a colát vagy olcsó sörét.A dolgok ettől sokkal egyszerűbbek és hétköznapibbak.Legalábbis ami ránk tartozik.Á.

      Törlés
    2. Mm

      Azért az okos materialista tudósok mostanában fejlődésük eredményeként eléggé gondban vannak, lásd a fizikusokat akik addig kutatták az anyag mind kissebb összetevőjét, míg nem találtak mást, csak rezgést, a biológusok meg ettől vannak készen:
      http://www.youtube.com/watch?v=t1l0W8AwAZ4&feature=player_embedded#!
      Sz.

      Törlés
    3. Sz(ultán?), jó a film, köszi!
      Engem az szokott nyomasztani, hogy amikor a sejtmagban irgalmatlan sebességgel folyik a DNS-információk feldolgozása és másolása, valamint az új fehérjék létrehozása, honnan állnak rendelkezésre mindig a megfelelő anyagok (molekulák), amiből az új szerkezet állni fog :) Elképzelem, ahogy kavarognak az atomok, molekulák, és valahogy mindig a megfelelők éppen ott vannak, hogy beépülhessenek az újonnan létrejövő fehérjébe :)
      Nem értek a molekuláris biológiához, de valahogy úgy képzelem a dolgot, hogy a molekulákat olyan elektromágneses tér veszi körül, ami valami módon úgy mozgatja a körülötte lévő atomokat, molekulákat, hogy éppen akkkor és oda vonzódjanak, amikor és ahol szükségük van rá :) Vagy nem tudóóóóóóm :P

      youtube.com/watch?v=yqESR7E4b_8

      aszpirin

      Törlés
    4. Aszpirin, fel kellene fognia végre a tudománynak, hogy az élet minden részletében ott rejlik az intelligencia. Az anyag önmagában erre nem képes.

      TT

      Törlés
    5. @ mm

      "... te pedig abban "hiszel" hogy van Isten de te sem tudod bebizonyítani."

      A zsidóknak VAN néven mutatkozott be, ezt már sikerült kinyomozni.
      Gondolod, hogy nem tudja a saját nevét? ... :))))

      Ö.T.

      Törlés
    6. Ö.T. Még ez sem biztos. (Egyébként nem azt mondta, hogy "Van", hanem azt, hogy "Vagyok aki vagyok".) Ezt meg egy olyan ember állította aki "hangokat hallott". Ma lehet, hogy elmegyógyintézetbe dugnák az ilyen hanghallót, mint skizofrén elmeállapotú egyén. Popper Péter szerint, ha nincs Isten és nincsenek ilyen elhívások, akkor skizofrén emberek elmebetegségein alapul az egész emberiség kultúrája. (mert ez esetben minden ihletett szent könyvet elmebetegségnek kéne tekinteni)

      Ez nem lenne túl hízelgő ránk nézve.

      bukovinai.

      Törlés
    7. Vannak, akik szerint Isten teremtette az embert, és vannak, akik szerint az ember teremtett magának Istent.

      Ebbe a két halmazba aztán jó sok őrült is belefér. :)

      TT

      Törlés
    8. "Egyébként nem azt mondta, hogy "Van", hanem azt, hogy "Vagyok aki vagyok"

      Igen, ez így van leírva, viszont a Tízparancsolatban nincs ilyen parancs, hogy: "Ne gondolkodj!" .... :))))))

      Szerinted hogyan kellett volna elmagyaráznia Mózesnek, hogy ki ő, mikor minden élőt ő éltet ???

      Ha elkezdte volna sorolni, akkor a Biblia néhány ezer oldallal hosszabb lenne és Mózes még mindig ott hallgatná a hegytetőn. :)))

      Ö.T.

      Törlés
  19. Árpi, azt mondta egy bizonyos Marx, hogy a vallás ópium a népnek. Ennek ellenére Karl Marx -aki egyébként egy rabbi családból volt- sem tudta bebizonyítani, hogy nincs Isten. Szerintem az életművészet ott kezdődik, hogy Krisztus bölcsességét attól függetlenül ismerjük el és alkalmazzuk, hogy közben képesek vagyunk lemondani arról a bizonyos ópiumról és nyitva hagyni az Isten kérdést.

    mm

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Vagy pedig nagyon is jól tudta hogy van Isten, csak a másik csapatba játszott!

      http://kitalaltujkor.blogspot.com/2011/12/marx-satanista-volt.html

      Ha már a Királyainkat valaki itt sátánistának állítja be, akkor már marx se ússza meg! :D

      Üdv:MN

      Törlés
  20. mm. én sem pró sem kontra nem vagyok, amikor a végítélet jön úgyis mindenki Istenhez fohászkodik, de addig jó lenne érdemben is cselekedni, ne azt várni, hogy más tegyen helyettünk, vagy más javítsa ki amit mi el....unk.Á.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem mindenki fog Istenhez imádkozni, Árpi! :)

      A shaumbrák (Adamus tanításait követők) a végítéletkor pl. bizonyára kénytelenek lesznek vizualizálni és megteremteni maguk körül a saját, énközpontú világegyetemüket :) vagy csak átcsusszannak a saját, már felépített álomdimenziójukba.

      aszpirin

      Törlés
  21. Így van Árpi. Segíts magadon... a többi csak csodavárás.

    mm

    VálaszTörlés
  22. "te pedig abban "hiszel" hogy van Isten de te sem tudod bebizonyítani"

    Mózi, egy idő után az ember ráébred, hogy ez az egyetlen dolog, amit nem is kell bizonyítani.

    TT

    VálaszTörlés
  23. Lazuljatok!
    http://kaslerarpad.hu/?p=409#more-409

    VálaszTörlés
  24. Ez a faszi azt mondja, amit hallani akarunk, vagy komolyan is gondolja?

    http://kuruc.info/r/34/92025/

    Ha a "ne arra figyeljenek, amit mondok"-ra gondolok, akkor itt Aranyhaj és a nagy gubanc esete áll fenn...

    TT

    VálaszTörlés
  25. subliminal picture @ 08:40 XD

    VálaszTörlés
  26. Arra a nézetre hajlok, hogy a népességcsökkentési terv, ha valóban felsőbb síkokról, vagy az Anyatermészet által van irányítva, akkor nem feltétlenül kell genocídiummal végződnie. Elképzelhetőnek tartok egy olyan egérutat, amikor az emberek egy része "felfelé bukik" - bár ez így hülyén hangzik.
    Szóval lehet, hogy a hatmilliárd ember nem likvidálva lesz, hanem átléptetve egy másik síkra. :-O

    VálaszTörlés
  27. Szerintem a bioszféra körforgása és így a fenntartható létezés szempontjából is sokkal hasznosabb, ha nem égetik el a hatmilliárd embert, hanem kihordják a tetemeiket a földekre. Az elégetés szétbonjta azokat az értékes fehérjéket, szénhidrátokat, amiket egyébként a baktériumok a talajban a növények számára ki tudnának vonni a testeinkből. Ily módon az állat aztán megehetné a növényt, a megmaradt 700.000 ember meg mindkettőt.

    aszpirin

    VálaszTörlés
  28. "Hogyan tudná a Gondviselés megakadályozni a III. Világháborút?"
    Sehogy!
    Bízzatok a zsidóság végtelen mohóságában, felelőtlenségében, a hatalomhoz, a javakhoz való ragaszkodásukhoz, a vallásnak nevezett nemtelen ideológiájukhoz való töretlen hűségükhöz, a végtelen soviniszta-rasszista embertelenségükben!
    Mi következik? Szíria? Irán?
    Gyz/p

    VálaszTörlés
  29. Zoltán, akkor mi a megoldás szerinted?

    TT

    VálaszTörlés
  30. Itt az oldalon lehet a megoldás?...amennyire a fordítóval megértettem,... segítenétek?


    http://beforeitsnews.com/story/1733/112/Worlds_Pyramids_Beaming_Energy_To_Mysterious_Space_Cloud.htm

    GA

    VálaszTörlés
  31. "(Kerion, 2012.02.14 23:06)

    Hogy mi és hogyan lesz az majd kiderül. Pusztítani és építeni egyaránt az emberek szoktak - most is így van és lesz. A jóslatok csak akkor válnak valóra - ha az emberek valóra váltják őket. Van egy társaság - mindenki tudja - amely igyekszik ezeket az úgymond biblikus és egyéb apokaliptikus dolgokat megvalósítani. Ez a dolguk. DE a ráhatásuk a történésekre korántsem döntő. Minden az emberek személyes akaratán múlik. Még azt sem lehet mondani hogy egyforma mértékben. Mert vannak emberek akiknek akár a szokásosnál milliószor nagyobb hatása van az eseményekre. Nem ismert politikusokról stb. van szó hanem teljesen hétköznapi voltaképpeni "senkikről". Akárcsak simán szellem-tudati szinten is - tehát spirituálisan és nem materiálisan is lehetséges a befolyásolása, korrigálása a dolgoknak. A spirituális szint a döntő - a materiális már csak következmény.
    A NépBíró vagyis a NiBiru BENNÜNK van - tehát magunk ítéljük meg önMAGunkat. Semmiféle "rettegett bíró" nincs. A mi mátrixunkba, dimenziónkba, illúziónkba egész egyszerűen nincs kintről való belépés - főként nem egy korszak-váltó tabula rasa idején. A beavatkozó földönkívülieket el kell felejteni. Mi viszont "földön-kívüliekké" válhatunk - átlényegülhetünk, felrezeghetünk, dimenziót, illúziót válthatunk - vagyis az úgymond Aranykorba léphetünk. Mindezt lényegében a szeretet útján való, belső elektromágneses-térrezonancia /ETR/-emelkedésből fakadó, sejtátíró-átkristályosodásunk révén érhetjük el. És mivel minderre most LEHETŐSÉG van, éppen ez a feladat most - ki-ki megy a maga útján miután az egón felüli-kívüli szinten az úgymond Isteni Énje által megmérettette saját magát. Persze vannak földi emberek akik felügyelik mindezen folyamatokat - de csak felügyelik. Minden a TEREMTŐI-ISTENI REND szerint zajlik."

    VálaszTörlés
  32. TT!

    Miért keresed a megoldást? Miért akarsz mindent érteni, megérteni?
    Lehet eseményeket, dolgokat elfogadni, elszenvedni, elviselni, anélkül, hogy tudatában lennél. Talán még jobb is...
    Van, amit úgy vélem, hogy értem, pedig csak magamnak tudom bemagyarázni, van minek hangot adok, s többnyire kiderül, hogy más, másként látja, s nem feltétlen akarom igazomról meggyőzni, inkább csak a saját gondolataimhoz ragaszkodom, makacskodom, mert általában helytálló az élettapasztalatom...
    A világ tele van feszültséggel, mely egyre rakódik, tetőződik, s nem tud levezetődni, egyre nagyobb ellensúllyal akadályozzák meg a robbanást, terrorral, fokozódó erőszakkal! A többi már egyszerű fizika...
    A robbanás egyetlen dolog miatt halasztódik, még egyik fél sem találta meg a biztos túlélés elméletét, de biztos lehetsz benne, dolgoznak rajta!
    Eszement módon!
    Gyz/p

    VálaszTörlés
  33. eleve hibás abból következtetni hogy létezik isten és hogy az ember helyet isten dönt, hiszen erre sohasem volt bizonyíték az emberi történelemben (a mesék és a hazug könyvek nem bizonyítékok)

    VálaszTörlés
  34. Csaba Barát!
    Talán magadban kellene Istent keresned...
    Lehetnek olyan megvilágosító körülmények, mikor mindenki megtalálja az Istent!
    Világháborús tábori-pap nyilatkozta néhány évtizede a Kossuth-rádióban, hogy kint a fronton egyetlen hitetlennel sem találkozott...
    Gondolom a másik oldalon is, minden pártvezetés ellenére is, hasonló lehetett a helyzet...
    Gyz/p

    VálaszTörlés
  35. "Miért keresed a megoldást?"

    Zoltán, azért mert szerintem a fröcsögéssel nem sokra megyünk. Ha megfigyeled én szellemi kiútat, lelki táplálékot igyekszek nyújtani. Minden itt kezdődik, a fizikai szintű megvalósítás is ebből kell kiinduljon. Persze én is javasolhatnám éjjel-nappal mindenkinek, hogy raktározzon be száraz élelmet, tűzifát, lőszert, laposelemet, kaszát-kapát, de erre mindenki saját magától rájöhet, ha hallgat az idők szavára, illetve eldöntheti hogy melyik útat választja:
    - rettegve elássa magát,
    - ábrándozva tekint az égre, vagy
    - megpróbál elsősorban szellemileg-lelkileg felkészülni az eljövendőkre, de úgy, hogy közben a családja fizikai szükségleteiről sem feledkezik meg.

    Többször próbáltam már Tőled megoldást, javaslatot kérni, de a negatív befolyásoláson kívül nem sokat láttunk eddig. Ezt még véletlenül se támadásnak vegyed, inkább segítő provokációnak.

    "A világ tele van feszültséggel, mely egyre rakódik, tetőződik"
    Többen azon dolgozunk, hogy az Átmenet minél zökkenőmentesebb legyen. Persze lehet hogy tévedünk. Lehet, hogy szükség van egy hatalmas fájdalomra, hogy az emberiség megszülje a jövőt. De az is lehet, hogy itt van a lényeg:

    "vannak emberek akiknek akár a szokásosnál milliószor nagyobb hatása van az eseményekre. Nem ismert politikusokról stb. van szó hanem teljesen hétköznapi voltaképpeni "senkikről". Akárcsak simán szellem-tudati szinten is - tehát spirituálisan és nem materiálisan is lehetséges a befolyásolása, korrigálása a dolgoknak. A spirituális szint a döntő - a materiális már csak következmény."


    Csaba Barát, Te kinek a barátja vagy, ha nem Istené?

    TT

    VálaszTörlés
  36. TT.
    Valószínűleg a visszatérő "fröcsöködéseddel"semmire sem inspirálsz...,majd állítasz valamit, aztán cáfolod. Jól el lehetsz magaddal.., én is elvagyok veled.
    Gyz/p

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. "Ha megfigyeled én szellemi kiútat, lelki táplálékot igyekszek nyújtani."
      Ez szerintem egy érthető megfogalmazás TT-től.
      Érdekelne a Te rövid meghatározásod a saját tevékenységedről itt.
      Sz.

      Törlés
  37. Kedves Szultán!
    Feltűnhetett volna, hogy TT már az első mondatában is fröcsögéssel vádol, azaz fröcsög...
    Ami pedig az érdeklődésedet illeti, elsősorban olvasok, mert érdekel, hogy ki, és miként vélekedik. Ez mellett, ha véletlenül valamiről véleményem támad, s leküzdőm kisebbségi ellenérzésemet, hajlandó vagyok azt, szerepvállalás nélkül, közölni is, nem feltétlenül vitára törekedve...
    Gyz/p
    ...én is érdeklődnék, talán Velorextől; mi tette szükségessé, hogy már két alig olvasható szót kelljen kódként beírnunk válasz esetén?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Engem egy ideje foglalkoztat a captcha gondolata, de nem akarok tippeket adni a háttérhatalomnak :) De mi van, ha az ilyen nagy szolgáltatók, mint facebook, google stb. a captcha (ami ellenőrző mód, hogy ember vagy és nem egy pósztoló program) szövegekben tudat alatt ható, célirányos üzeneteket is közvetít, ha másként nem, hát a szövegek hangzása, asszociációja által :)

      Piskóta kérésére válaszolva, -bár én nem vezetek blogot a blogspoton, de feltételezhető, hogy- a blogspot változtatta meg az ellenőrzés módját, és nem pedig Velorex választhatja ki, hogy ilyen captcha-t akarok vagy olyat :P

      Kevesebb paranoiát, több toleranciát! :)
      (az én kódom most pl.: open boastern. tessék asszociálni :-)
      aszpirin

      Törlés
  38. Drábik János és Jakab István beszélgetése a VivaNatura Online TV-n.
    A riporter nagyon jókat kérdez, de nehezen tudja Drábik Jánost kibillenteni a mondanivalójából, ennek ellenére érdemes megnézni a riportot.
    youtube.com/watch?v=U3bC0H74qGA
    vntv.hu/

    aszpirin

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. aszpirin, Te még a zsidócsahos Drábik szavait iszod?! Ok rendben, de legalább ne reklámozd!

      Törlés
    2. Azzal az egy szóval, hogy "zsidó" mindent egy kalap alá lehet venni és le is lehet tudni? Tényleg ennyire egyszerű lenne a világ, ahogyan te látod? Vagy te vagy ennyire egyszerű, Névtelen?

      Törlés
  39. Az írás ciméhez pár mondatban .
    A "gondviselés" szerintem semmit nem tud megakadályozni , sőt egyáltalán mit is jelent az , hogy gondviselés ?
    A legnagyobb erő ami meg tud akadályozni , vagy létre tud hozni egy háborút, az nem más mint az emberek tudati energiája .Ezért a hatalomnak azt kell irányítani , azzal kell foglalkoztatni amit el akarnak érni . Aki háborút akar az a "bábuit" arra használja ill. irányítja , hogy ezzel foglalkoztassa , kösse le az embereket , ezáltal ennek adva energiát.

    Drábik János a háttérhatalom egy kulcs embere aki ebben az előadásában már elég nehezen tudta megmagyarázni a nézeteit .Főleg miután valami,kor ő írta meg ,(éppen ijesztgetésből) hogy az országok kormányainak megválasztását már egy minden ország felett álló háttérhatalom irányítja .Jakab István illedelmes volt vele szemben , de ahogy én látom szellemileg már jóval felette Drábiknak . Aki a dadogása mellett olyan artikulálva ígyekezett érvényt adni mondandójának, hogy a tátogása és kapálózása mellett talán még az asztal alatt is rugdalózott .
    Mindenesetre őszerinte most egy olyan nemzeti kormányunk van aki önálló és nem a nemzetközi pénzhatalom irányítja elég furcsa az ő szájából . Ezt már egy olyan ember sem gondolhatja komolyan aki csak néhány éve foglalkozik behatóan a politikával , nem hogy egy olyan ember akinek már talán negyven éve ez a fő tevékenysége .

    http://huntv.info/cb/video/W11RA1R2DMA4/Múltunk-történelmünk-és-hazánk-a-magyar-föld-mely-a-jövőnk-is

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A Háború Elkerülhetetlen!Á.
      http://kaslerarpad.hu/?p=443#more-443

      Törlés
    2. Jól megfogalmaztad Merkur, tényleg olyan az öreg Drábik, mintha beragadt volna nála a lemez. Szerintem Ő akarva, akaratlanul is a viszályt szítja tovább, a feszültséget növeli ezekkel a rendkívül erőteljes (hitleri) szónoklataival. A műsorvezető arcán ott van az a mosoly, ami tényleg a fejlettebb emberek sajátja.
      Úgy általánosságban egyet is lehetne érteni Drábik érveivel, meg tényleg ezt a képet látni a színfalak mögött, de felmerül a gyanú, hogy mi van akkor, ha a színfalak mögött csak egy másik színpad van? Mi van ha a Drábik-félék valójában nem ébresztenek fel, hanem az álomból egy másik álomba vezetik az óvatlanokat. Egy olyan helyre, ahol úgy érzed felébredtél, és legszívesebben kinyírnád az első bankárt, TV-st, vagy liberális értelmiséget. És ez nem biztos, hogy a jó hely nekünk skacok.

      Drábik nem tud szabadulni genetikai örökségétől, képtelen gyűlölködés nélkül előadni. Ez nála nem szándékos szerintem, hanem emberi tulajdonsága, nem is fog már változni. A műsorvezető láthatólag olyan ember, aki még a főellenséget is képes tisztelni és szeretni a maga módján. Ez véleményem szerint közelebb áll a magyar mentalitáshoz, illetve közelebb áll ahhoz, amit az évezredek Tanítói próbáltak megvilágítani.

      Ide tartozik szorosan az alábbi észrevételem is. Itt a nagy igazságkeresési évek során feltűnt, hogy az is ellenünk van, aki a nemzeti-liberális eszmerendszer/világnézet közötti ellentétet feszíti. Senki sincs a hasznunkra aki a további ellentéteket generálja!
      A mindenki mást utáló "nagymagyarok" ugyanolyan kártékonyak, mint a nemzetellenes erők. Bár talán a kártékony helyett tudatlan (félrevezetett) a találóbb jelző.
      Mert miről is van szó?

      A (hivatalos) emberi fejlődéstörténetnek van egy szép íve, figyeljétek:
      Ősközösség
      Törzsek
      Nemzetek
      Nagycsaládok
      Kiscsaládok
      Egyének

      Vajon miért alakult így a világ, hogy az egymásra utalt közösségekből egyszer csak itt találtuk magunkat egyedül? A nemzeti oldalon általában elítélt egoizmus, individualizmus, szingliség, kötöttség nélküli szabadelvűség kialakulásának vajon csak és kizárólag a főgonosz háttérhatalom volt az oka? Nem lehet, hogy ez is csak egy felkészítés az egyéni lelkek számára, mely a barlangok mélyén folyó rettegő törzsi összebújástól indult és ma az egyéni küldetés beteljesítésénél tart, mely mostanra érte el a tetőfokát?
      Nem lehet, hogy ez a folyamat IS ISten tervei szerint alakul?
      Nem lehet, hogy Isten további terveibe nem szerepelnek a nemzetek, hanem az emberiség, mint egy nagy család együttműködik? Nem lehet, hogy a szabadkőművesek általi nemzeti-vallási-és minden egyéb kötöttség lebontás is pont ebbe az irányba mutat?? A szabadkőművesek nem Isten teremtményei...?

      Nem tudom érthető-e...

      TT

      Törlés
  40. Hajlok arra a nézetre egyébként, hogy
    - az Anyag illúzió,
    - a Tudat kollektív, vagyis Egy (melyből mindenki csak egy kis szeletet képvisel)
    - és a Lelkek az egyetlen egyéni dolgok a világban, saját kijelölt úttal.

    Ennek tükrében a szentháromság is imigyen alakul:
    Világegyetem (illúzió) - Tudat (intelligencia) - Lélek (egyéni)

    Vagy valami ilyesmi... :)

    Ha nem lenne érthető, akkor tudjátok be egy délutáni céltalan merengésnek! :))

    TT

    VálaszTörlés
  41. A zanyag illúzió nanámijazhogy de azért a sült krumpli attól még igazán fincsi. OMMMMMMM

    VálaszTörlés
  42. Valami ilyesmit mondott a Mátrixban az áruló koma is, névtelen! :)

    TT

    VálaszTörlés
  43. Ha már minden illúzió, akkor nyilván az árulók is azok, sőt még az illúzió is csak egy illúzió, nemde? OMMMMMMM...

    VálaszTörlés
  44. Hali. Véletlenül kerültem erre a blogra. De mivel kapcsolódik nemrég indított oldalamhoz, hozzászólok. Olyannyira kapcsolódik, hogy én nem a gondviselésre bíznám a háborúk megakadályozását.

    Írtam egy könyvet, amiben lévő tartalom képes megállítani a háborúkat a Földön. A könyvet INGYEN elérhetővé tettem:

    http://nehaboruzz.hu

    LFS

    VálaszTörlés
  45. LFS, szerinted azok háborúznak, akik harcolnak a csatatéren? Katona nélkül nincs háború, de a legtöbb esetben a katona valamilyen külső kényszerből harcol, nem azért, mert háborút akar. Azok, akik indítják a háborúkat, szinte sosem harcolnak személyesen, sem a fiaik. Ha most például valaki azt mondaná az Afganisztánban lévő amerikai bakáknak, hogy lehet hazamenni és otthon munka is lesz, vajon mennyien maradnának?

    mm

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! Pont most mondtad ki a lényeget! teljesen egyetértünk! "Katona nélkül nincs háború". Pontosan erről írtam könyvemet, amiben van egy törvénytervezet, ami pontosan a katonákat védi attól, amit most mondtál! Hogy ne lehessen őket támadásra kötelezni, arra parancsot kiadni. A háborúk megakadályozása "egyszerűbb" mint a legtöbb ember gondolja.

      Elég nagy marketinget igyekszem majd a könyv mögé tenni. Ingyen letölthetővé tettem a könyvet. Önmagában marketing. Nekem pedig nulla haszon. Egyelőre támogatókkal próbálom felvenni a kapcsolatot a megismertetés érdekében. És egy nagyobb 40 napos figyelemfelhívó kampányt is tervben van idén nyáron.

      http://nehaboruzz.hu

      LFS

      Törlés
  46. LFS, elvileg valóban egyszerű lenne megszüntetni a háborúkat. Elvileg ehhez elég lenne, ha az ENSZ bűncselekménnyé nyilvánosítja minden háború kezdeményezését. Tavaly Putyin említette is ezt valamelyik beszédjében. Csak hogy ez nem így működik: a háború egy olyan politikai és gazdasági eszköz amiről a "hatalmasok" nem hajlandók lemondani. Ameddig lesznek Kissingerek, Netanyáhuk, Bushok, Blairek, Rockfellerek, Rothschildok, stb, nem lesz lehetőség törvénytelenné nyilvánítani a háborút. Ezek az emberek pedig nem különösen gonoszok (ha bár sok pszichopata is lehet közülük), ők csupán az emberiség jelenlegi szellemi fejlődését tükrözik.

    mm

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. "Ameddig lesznek Kissingerek, Netanyáhuk, Bushok, Blairek, Rockfellerek, Rothschildok, stb, ... ők csupán az emberiség jelenlegi szellemi fejlődését tükrözik."

      Nem tartom reálisnak ezt a véleményt mm, szerintem ugyanis az átlagpolgár
      szellemi és erkölcsi szintje lényegesen magasabb, mint az itt felsoroltaké.

      Ha nem így lenne, akkor nem gyúrnának minket a médiák nap mint nap.

      Ö.T.

      Törlés
  47. Kár volt erről könyvet írni. Nem katonákra van szükség, hanem honvédekre. Védelem nélkül ugyanis semmire nem mégy. "Csak az a tied, amit meg tudsz védeni".
    Ha nem tudsz védekezni, ha nem tudod megvédeni a szeretteid és a tulajdonod, akkor egy pillanat alatt rabszolgává tesznek.Szeretteidet megbecstelenítik vagy megölik a szemed láttára. Aki ezt hagyja, az meg is érdemli.

    A harc az élet része. Természeti törvény. Az erős megmarad a gyenge elhullik.
    Kár ez ellen tiltakozni.Egyszerűen be kell látni, hogy ez egy törvényszerűség és meg kell békélni vele.

    Ha tetszik egy nő és vele akarsz lenni, harcolni fogsz érte (ez is egy háború) küzdeni fogsz. Aki feladja a harcot, az nem érdemli meg a békét és a szabadságot.

    bukovinai.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. "A harc az élet része. Természeti törvény. Az erős megmarad a gyenge elhullik."

      Ezt a jelenséget természetes szelekciónak nevezik és inkább az állatvilágra jellemző. Ha az "ember" még mindig itt tart, akkor ne
      nevezze magát embernek, hanem inkább csak "emberszabású"-nak.

      "Ha tetszik egy nő és vele akarsz lenni, harcolni fogsz érte (ez is egy háború) küzdeni fogsz."

      Hallottál Te már ilyen szavakat, hogy: udvarlás, széptevés ???
      Amiket itt leírtál, az kb. egy vezérhím nézőpontja, ahol a vetélytárs legyőzése automatikusan a "nőstény" birtoklásához vezet, annak megkérdezése nélkül.

      Javaslom, hogy a guglin keress rá az "egyenjogúság", "feminizmus" és hasonló szavakra! ... :))))

      Ö.T.

      Törlés
  48. Bukovinai, nagyon jó illusztráció vagy annak, hogy az emberiség a jelen szellemi fejlődésével nem képes ellentmondani a háborúnak. "A harc az élet része", "az erős megmarad stb", gyerekjáték a ravaszok számára ilyen gondolkodási módot kihasználni arra, hogy egymást kibelezzük. Az elmult két évtizedben sok százezer ártatlan embert mészárolt le a NATO Irakban és környékén azzal a "honvéd" mesével is, hogy "meg kell védenie magát a civilizációnak".

    mm

    VálaszTörlés
  49. A galaxisban azok a fajok listáján van az emberiség, akivel nem tanácsos jelen állapotukban felvenni a kapcsolatot a civilizált csillagtársadalmaknak.

    VálaszTörlés
  50. Az élet célja maga a küzdelem. Ez egy bizonyos szintig rendben is van, elég megnézzük az állatvilágban mi zajlik. No de állatok vagyunk mi is, vagy esetleg nekünk már megadatott egy fejlettebb, magasabb szintű létezés lehetősége? Egy olyan hely, ahol nem kell egymás torkának essünk, mert KÉPESEK vagyunk egymás feltrancsírozása nélkül is jó és teljes életet élni egymás MELLETT, egymásra UTALVA.

    Csakhogy az a baj, hogy nem vagyunk egyforma szellemi szinten. Amíg az okosabbjai százezreket tudnak belekényszeríteni/csábítani/zsarolni háborúba, tök mindegy milyen indokkal, addig lesznek háborúk. Majd amikor már MINDENKI, minden egyes ember ki fogja jelenteni, hogy "ÉN NEM ÖLÖK MEG SENKIT A TE KEDVEDÉRT!" akkor nem lesznek háborúk.
    Sajnos az emberek nagy része nem elég fejlett szellemileg egy ilyen kijelentéshez. A hadseregek amúgy is a kontraszelekció elvén szerveződnek, azaz a lehető leghülyébbeket keresik, és képzik ki erkölcsöt hírből sem ismerő gyilkológépekké.
    (tisztelet a kivételnek!)

    Szóval egy dolog a honvédő háború (amit pl. a palesztínok csinálnak) és egy másik dolog a harcolni és ölni vágyó bakák hozzáállása, mert míg előbbi a természet rendjének kíván eleget tenni (önvédelem!), addig az utóbbi az állati agresszív ösztönöknek enged. És sajnos a "hatalmasok" mind a kétféle hozzáállást kihasználják aljas céljaik érdekében.

    Mindenesetre nekem személy szerint rohadtul elegem van már belőle, hogy ember embert gyilkol egy harmadik ember kénye kedve szerint! Ideje véget vetni a háborúsdinak! ELÉG VOLT. Kérem.
    És remélem ezzel a határozott kéréssel nem vagyok egyedül.

    TT

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. "Majd amikor már MINDENKI, minden egyes ember ki fogja jelenteni, hogy "ÉN NEM ÖLÖK MEG SENKIT A TE KEDVEDÉRT!" akkor nem lesznek háborúk."

      Ne legyenek hamis illúzióid TT.
      Mit gondolsz, mire való a propaganda?

      Ö.T.

      Törlés
  51. TT

    Szép hosszú eszmefuttatás, de még is csak egy dolog következik belőle. Tényleg állatok vagyunk. Sőt rosszabbak. Nem egyedekről beszélek, hanem az emberiségről.
    Evolúciós zsákutca, biológia veszélyes hulladékok, Isten félresikerült teremtményei.... nevezd ahogy akarod.
    Az embernél ocsmányabb, gonoszabb, teremtmény nem él a Földön. Azon a Földön, ahol minden élőlény és élettelen az egyensúlyteremtésen dolgozik, akarva akaratlanul, addig az ember az egyetlen, ami erre képtelen, sőt tudatosan az ellenkezőjét teszi.
    Az emberiség nem érdemli meg ezt a bolygót.

    VálaszTörlés
  52. Névtelen 02:09, Ahogy Bukovinai hozzászólása rámutat az emberiség jelenlegi általános szellemi színtjére, a hozzászólásod rámutat arra, hogy van tovább: azzal hogy az ember képes önbírálásra, bebizonyítja hogy képes szellemileg tovább fejlődni.

    mm

    VálaszTörlés
  53. Nem értek teljesen egyet névtelen.
    Amit írsz, az csak az érem egyik oldala. A másik oldalon ott vannak az önfeláldozók, a békések, a segítők, ott vannak, akik gyönyörű álmokat hoznak életre, az ártatlanok, és még sokan, sokan.
    Objektív ítélkezés nem eshet kollektív megítélés hibájába. És szerintem nem is fog.
    A búza hasonló anyagból van, mint az ocsú, mégsem ugyanaz. Hogy ki melyik csoportba tartozik az egy egyéni döntés. Ezt a döntést nem egy világbíró hozza meg, hanem mindenki önmagában.

    Persze ne menjünk bele, most abba, hogy egy-egy élethelyzetet mindenki másképp reagál le. Történhet olyan esemény, amikor az ember akaratlanul is ösztönlénnyé, állattá válik, vagy még rosszabbá. Nem tudom, hogy ilyen esetekben van-e felmentő körülmény.

    TT

    VálaszTörlés
  54. Akkor egyet áruljatok el nekem. Ahogy a történelemből egyre újabb és újabb fejezetek látnak napvilágot mára már szinte bizonyított tény, hogy több letűnt civilizáció is élt ezen a bolygón, és alsó hangon is több 10 ezer éves az emberiség.

    Kérdés: mi akadályozza meg az embert abban, hogy az ember általános szellemi szintje tényleg képes legyen elérni azt a szintet, amiről ti itt beszéltek.
    Miért zuhan vissza újra és újra a kőkorba?

    Miért választja az ember folyton a kényelmes rosszat, a kényelmetlen jó helyett? (értsd képletesen)

    A válaszok számomra az ember természetének kódolt hibáiban vannak. Az ember önző, és ezen nem tud túllépni sok-sok ezer éve.

    Miből gondoljátok, hogy ezúttal sikerülhet?
    Mennyivel vagyunk most különbek a letűnt civilizációkhoz képest?
    Szerintem semmivel, sőt...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. "Kérdés: mi akadályozza meg az embert abban, hogy az ember általános szellemi szintje tényleg képes legyen elérni azt a szintet, amiről ti itt beszéltek.
      Miért zuhan vissza újra és újra a kőkorba?"

      Szerintem az alapvető probléma az ember kettősségében rejlik, úgy mint a test és a szellem párbaja. Ezalól egyikünk sem kivétel.

      A testiek (materialisták) állandó problémája, hogy sohasem elégedettek, legalábbis nem tartósan. Állandóan a lét korlátait feszegetik és ha sikerült valamit megvalósítaniuk, akkor előbb vagy utóbb tovább akarnak lépni. Az egoizmus vagy csoportos egoizmus itt állandó tényező.
      Egy bizonyos idő (évszázadok vagy évezredek) elteltével ez az igyekezet
      magában hordozza az önmegsemmisítés jelenségét a technikai fejlettségtől függően.

      Ha megvizsgálod a jelenlegi emberi társadalmak állapotát, akkor nem nehéz rájönni, hogy nekünk már nem sok van vissza.

      "Mennyivel vagyunk most különbek a letűnt civilizációkhoz képest?"

      Csak annyiban, hogy mi még élünk, ők meg már nem.
      És mivel még élünk, megvan a lehetőségünk a változtatásra.
      Persze ezt akarni is kellene.

      Ö.T.

      Törlés
  55. A második világháború után az amerikai hadsereg felméréseket végzett a veterán katonáknál és kiderült, hogy a fronton harcolók max. 20% használta úgy a puskáját, hogy célba is vett vele valakit, mert a többi 80% NEM KIVÁNT ÖLNI. Ha arra gondolunk, hogy milyen szorgalmasan és testközelből likvidálták egymást a katonák a múlt századokban, rá kell jönnünk: az emberiség szellemi fejlődése valahogy felgyorsult. Ez bizony aggasztotta azokat az "eliteket" Amerikában, akik tovább is háborúkban gondolkodtak és ezért az amerikai hadsereg olyan képzési módszereket dolgoztatott ki pszichológusokkal, hogy az átlag katona "képes" legyen gond nélkül ölni. Ez be is jött, hiszen a vietnámi háború utáni amerikai felmérések már azt mutatták, hogy az amerikai bakák legalább 90% célzottan lőtt az ellenségre. "Megfelelő" képzéssel (valóban agymosással), lehet tehát semlegesíteni valamennyire a "természetes" szellemi fejlődést, de ez nem állíthatja le az emberiség fejlődését. Egyébként ez a szellemi fejlődés az egyik alapvető oka annak, hogy a második világháború óta a polgári hadseregeket az "elitek" a legtöbb országban profi katonákkal helyettesítették, akiket több ok miatt is könnyebb beállítani a gyilkolásra.

    mm

    VálaszTörlés
  56. És arra még nem gondoltál, hogy a "letűnt" civilizációk nem eltűntek, hanem éppen hogy továbbléptek? A fejlődésre képtelen egyedeik pedig itt maradtak elölről kezdeni a tanévet.
    Minden korszakban megkaptuk a szükséges instrukciókat, de nem mindenki fogadta meg azokat. Ez az Ember tragédiája (hamarosan írok erről bővebben).

    TT

    VálaszTörlés
  57. Akit érdekel a téma: http://www.killology.com/

    mm

    VálaszTörlés
  58. Lehet abban valami, amit írsz, mert az Irakban és Afganisztánban harcoló katonák is, hát hogy mondjam, ahhoz képest, hogy gyilkológépek, mégis csak egy kis droggal képesek túlélni mindazt, amit önként vállaltak, miközben a depressziós állapot és az álltai agresszió közt ingadozik a kedélyállapotuk.

    Ez azonban számomra nem jelenti feltétlen a szellemi szint emelkedését, csak azt, hogy a gyilkolászás középkori primitív módjait ma sokkal kifinomultabb technológiákkal teszik.

    A háború megváltozott természete. Ugye ismerős kifejezés.
    Ez jellemzi a XXI század elejét. A tudomány fejlődésével a puskával gyilkolászást felváltotta egy sokkal aljasabb módszer.
    Nem tudom ti hogy vagytok vele, de én ezt nem nevezném feltétlen szellemi fejlődésnek.

    Tudjátok nagyon jól, hogy miről beszélek, amikor azt írtam "aljasabb módszerek".

    Amúgy két okból is aljasabb. Egyrészt nem látod ki tartja a "fegyvert", másrészt a "fegyverről" sem tudod, hogy az halált okozhat.

    VálaszTörlés
  59. Nem TT, erre én nem gondoltam.
    Ezzel gyakorlatilag azt feltételezed, sőt kijelented, hogy a Föld "csak" egy "tanulóbolygó".
    Aki megbukik, leülhet 1-es, vissza követ pattintani, aki szellemileg elszáll, meg rezeg, az már űrhajóval járja az univerzumot.

    Elég meredek elképzelés.

    (amúgy meg a faxom ebbe a sok olvashatatlan szarba, amit bejegyzéskor be kell írni)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az Élet iskola, a Föld egy vagy több osztály.

      TT

      Törlés
    2. Névtelen,
      ez az egyik olyan alternatív blog, ahol névtelenül lehet hozzá szólni. (Ez persze nem teljesen igaz, mert aki nagyon akarja, az ki tudja bányászni a hozzászóló IP címét. Az itteni adminok biztosan nem tesznek ilyet, de léteznek szervezetek, amik képesek erre.. Ezt csak azért írtam, hogy tudja, aki eddig esetleg nem tudta volna)
      A névtelen hozzászólás lehetőségéért cserébe vállani kell az ellenőrző kód beírását, a blog minimális védelme érdekében. Kérem a szíves megértésedet.

      Törlés
  60. Névtelen, ha nem lenne szellemi fejlődésben az emberiség, akkor nagy csodabogárnak számítanál, sőt totálhülyének de nem vagy az, mivel nagyon sokan gondolkodnak már hozzád hasonlóan.

    mm

    VálaszTörlés
  61. TT

    Akkor mi nagyon nagy analfabéták vagyunk. Folyton az első osztályt járjuk.

    Biztos, hogy ti külön válasszátok a szellemi fejlődésünket a tudományos fejlődéstől? A lexikális tudásom talán nagyobb, mint egy 50-100 évvel ezelőtt élt emberé, tudom használni a számítógépet, tisztában vagyok alapvető fizikai törvényekkel stb...de az erkölcsi tartásom csak a töredéke, az övéknek.

    Nagyon nehéz mérni a szellemi fejlődést, mert az nem abban áll, hogy ki tud gyorsabban deriválni, vagy ki tud több könyvet fejből elmondani.

    Egyáltalán meg kéne határozni mit értünk szellemi fejlődésen, mert beszélünk egy olyan fogalomról, ami kicsit nehezebben értelmezhető, mint mondjuk az intelligencia, a szakmai tudás, stb...

    VálaszTörlés
  62. A szellemi fejlődést nem lehet úgy mérni mint a krumplit, de ha például az empátia képességet vesszük mércének, akkor jól látni hogy a "modern" emberek több empátiával rendelkeznek olyanok felé, akiket nem ismernek személyesen vagy akár az állatok felé, mint a multkori emberek. Ma már például mindenkit felháborít, ha valaki agyonver valakit vagy mondjuk az állatkínzás, miközben nem is oly rég ezeken nem igen háborodott fel még az átlagember.

    mm

    VálaszTörlés
  63. "Kérdés: mi akadályozza meg az embert abban, hogy az ember általános szellemi szintje tényleg képes legyen elérni azt a szintet, amiről ti itt beszéltek.
    Miért zuhan vissza újra és újra a kőkorba?"

    Egyrészt: Arra a kőkorra gondolsz amikor elképesztő méretű kövekből elképesztő építményeket építettek ismeretlen módon?
    Másrészt: A lineális "fejlődést" már felül kéne bírálni, a ciklikus VISSZAfejlődés ismereteink, és tapasztalataink tükrében szerintem sokkal reálisabbnak tűnik
    Sz.

    VálaszTörlés
  64. Arra gondolsz, és ha megtámadnak minket? Hogyan védekezünk? Ezt nevezi a kommunikációs pszichológia figyelemelterelésnek... Hiába foglalkozol a leendő védekezéssel, nem itt van a probléma oka! Arra tökéletes, hogy csontként bedobjuk a közönségnek, amin jót lehet rágódni, miközben a háborúk valódi okáról elterelődik a figyelem. Ez olyan, mintha iskolában már most azon gondolkodnál, hogyan védekezel majd szüleidnél a fél év múlva esedékes témazáród miatt, amire egyest fogsz kapni! - ez a vesztesek gondolkodása, akik eldobják maguktól a lehetőségeket, mikor még meg sem történtek! - ahelyett, hogy azon gondolkodnál, és terveznél, hogyan ne kelljen védekezni, hogyan kapj jó osztályzatot?

    LFS
    http://nehaboruzz.hu

    VálaszTörlés
  65. "LFS
    http://nehaboruzz.hu"

    Minden szégyen nélkül vallom be, hogy a minden bizonnyal, akár az egész világ figyelmére is méltó honlapodat nem olvastam, olvasom, és nem is fogom olvasni!
    "ne háborúzz!", mondod Te akkor, mikor éppen totális háborút folytatnak országunk, népünk ellen!
    Vitatkozni sem áll szándékomban, nem is fogok, de úgy vélem, elősegítené tisztánlátásodat, ha legalább az ismert tényeket, eseményeket, történéseket, intézkedéseket, a ránk-erőszakolt ellehetetlenített életkörülményeket is figyelembe vennéd, mert ez a maga valóságában a háború! A tét a lét, nem-lét kérdése az állami hatalommal történő visszaélés révén és útján!
    Gyz/p

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Gyz/p!

      Igen sok dolgot figyelembe vettem könyvem megírásánál (hazai és nemzetközi törvények, egyetemes és magyar történelem, aktuálpolitika, ENSZ, NATO, Emberi Jogok nyilatkozata, levéltárak, újságcikkek, szakkönyvek...) Közel 7 évig írtam könyvemet, amit ingyen elérhetővé tettem honlapomon. Mikor azt mondod, ezek után, lássak tisztán, de te nem nézed meg, mi van ott, eszembe jut egy, a honlapomra írt mondatom, lám, mennyire igaz:

      "Ha már azelőtt lehetetlennek állítasz be egy dolgot, hogy valóban utána jártál volna, értenéd a probléma okát, kutatnád a megoldást, akkor mennyire vagy hiteles magaddal szemben?"

      Eszembe jut még egy film elhíresült részlete, szintén honlapomról:

      "Mondok valamit, amit amúgy is tudsz: a világ nem csak szivárvány, z egy kegyetlen, undok hely, és akármilyen tökös srác vagy, térdre kényszerítenek, ha hagyod, és soha nem engednek felállni. Senki nem tud olyan nagyot ütni, mint az élet. De nem az számít, mekkorát ütsz, hanem hogy mennyi pofont állsz ki, mikor talpon kell maradni. Bírni kell a pofont, és muszáj menni tovább. Csak így lehet győzni. Ha tudod, hogy mit érsz, menj és küzdj meg érte! Ne mutogass másra, ne mondd hogy nem te vagy a hibás, hanem ő vagy ő vagy akárki! Ez gyáva duma. És te fiam, nem vagy gyáva! Te jobb vagy annál!"

      Mikor másban keresed a felelőst, vagy bárki, nem kéne végig gondolni, mi mennyit tehetünk a dologról? Hitler volt a hibás, mondjuk. Valóban? Az emberek mit tettek békeidőben, hogy megakadályozzák? Semmit.

      Magyarok, szokásunk sírni, hogy elnyomnak minket, hogy ez meg az a hibás, hogy a politika a hibás, hogy már lassan a dédunokánk... Mit teszünk érte, hogy ne így legyen?

      Biztosan nincsen olyan pontja az életednek, mikor azt mondtad volna, ha előre látok, előre gondolkodok, akkor ma más lenne az életem? Ha mondjuk megtanulok nyelvet normálisan, ha jobban tanulok az érettségire, ha... Könnyű mindig mást hibáztatni!

      Az ember először mindig önmagában keresse a hibát... mert legtöbbször, h végig kérdezek valakit, hogy itt nem tudtál volna szorgalmasabb lenni? Vagy ott? Vagy amott? Akkor is itt tartanál? Ha akkor nem sérted meg a barátnődet 50szer, ha kiállsz mellette, akkor is elhagyott volna? És valóban ő a hibás?

      Látnunk kéne, hogy nem mást kellene elsőként hibáztatni... hanem amikor adódik egy lehetőség, akkor élni kellene vele...

      Mint a könyvemnél... Nem kell elolvasnod... Én hiszek benne, hogy egyedi és utánozhatatlan, amit leírtam benne... És akik megfogadják, és tesznek érte... megváltozik a hozzáállásuk az élethez, pozitív irányba...

      Mert nem mindig a másik a hibás... Legtöbbször mi vagyunk a saját magunk ellenségei... Csak sokkal könnyebb a másikat hibáztatni...

      LFS
      www.nehaboruzz.hu

      Törlés
  66. Kedves LFS!

    Elárulnád hogy lehet a könyvedet letölteni? Biztos bennem van a hiba, de képtelen vagyok rá! Ha az oldaladon a könyvborítóra klikkelek, akkor bejön egy kérdés, majd egy másik oldal, ezután "vissza a könyv letöltésére" -> megint a főoldal jön be, majd alul megjelenik: "folytatás, a könyv letöltése" -> és megint csak egy újabb szöveg nyílik meg, de a könyv sehol, letölteni képtelenség!
    Egy közvetlen link sokat segítene...

    TT

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves TT!

      Igen, az oldalt kicsit kreatívvá tettem, ha már ingyen adom a könyvet, dolgozzon meg az illető a megtalálásával :) De nem olyan nehéz... Sejtésem, hogy IE-vel böngészel. Sajnos erre nem tudtam megoldani, amit az összes böngésző értelmezni tud. (Most az IE használhatatlanságába nem mennék bele.) Ha bármi mással nézed (Chrome, Firefox stb), a második oldalon meg fog jelenni egy kurzorkövető nyíl, ami vezet a könyvhöz. Ha nem, akkor, mikor eljutottál a "folytatás könyv letöltése részre, az utolsó mondatom ez:

      "Ne csak azt nézd, ami a szemed előtt van! Áss le a kincshez!" Ezzel célozva, hogy ne csak a politika hazugságait lássuk. Az igaz dolgok az életben, sokszor rejtve vannak. Nem szeretném más előtt is lelőni a poént. Nyisd meg az oldalt másik böngészővel.

      Kattints először a borítóra. Aztán a kurzorkövető vezet. Ha csak IE-d van, akkor a második oldalon vedd figyelembe ezt a mondatomat:

      "Ne csak azt nézd, ami a szemed előtt van! Áss le a kincshez!"

      Azonnal tudni fogod, hol a könyv. Meg van jelölve a helye. :)

      LFS
      www.nehaboruzz.hu

      ui.: Ha így sem találod, adj egy email címet, akár csinálj egy kamut erre az egyre, arra elküldöm a linket, hogy más elöl ne vegyem el a játék lehetőségét.

      Törlés
  67. Kedves LFS!

    "Igen sok dolgot figyelembe vettem könyvem megírásánál (hazai és nemzetközi törvények, egyetemes és magyar történelem, aktuálpolitika, ENSZ, NATO, Emberi Jogok nyilatkozata, levéltárak, újságcikkek, szakkönyvek...)" plusz 7 év!
    Mond, hivatkozási alapjaid közül melyik nem manipulatív?
    Aminthogy magad is befolyásolni, azaz manipulálni óhajtod olvasóidat, amint mindnyájan is tesszük...
    Más és más adottságokkal indultunk, csak egyedi példákkal vitatható, hogy már az, hogy hová születtünk, determinálja életünket, személyiségünket, melynek meghatározó korlátait igen nehéz áttörni, ennek megfelelően is egyedi, s döntően elődeinktől származó ismeretekkel alapokkal rendelkezünk...
    Magad is írod:
    "Hitler volt a hibás, mondjuk. Valóban?"
    Szeszák Gyula honlapjáról egy idézet: "A "Kiválasztottakban" ugyanis az olvasható, hogy "1960-ban Bernben ... így fogalmazott Churchill. Németország megbocsáthatatlan bűne a II. világháború előtt az volt, hogy kísérle tet tett gazdaságának kiszakítására a világkereskedelmi rendszerből, és arra, hogy kialakítsa saját pénzügyi rendszerét, amelyből a pénzvilág nem tud többé profitálni (...) Lemészároltuk a gaz disznót." [Id. mü 198 old.]
    Szándékomban nem áll történelmi vitát generálni, csak utalok az idézet által, hogy valahol a saját személyiségünkben létezik, van, a helyzet kulcsa, mi is a mi egyéni értékítéletünk.., további kérdés, hogy abból mennyit kommunikálunk?
    Magam tisztában vagyok vele, hogy természetes okokból kifolyólag, lehetetlen kibújnom a rám-aszalódott bőrömből, így nem is kísérletezem, nem próbálkozom megtenni...
    Te mondod ne háborúzz, én mondom, hogy háború folyik ellenünk, Európa ellen, melynek epicentruma Magyarország, a Kárpátmedence, továbbá forszírozom, hogy ne hagyjuk magunkat lemészárolni...
    Látszólag, s talán valóságosan is azokkal tűnsz együttműködni, kik kegyetlen, embertelen háborút folytatnak ellenünk...
    Gyöngyösi Zoltán/p

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Gyöngyösi Zoltán/p!

      Szerintem teljesen két dologról beszélünk. Értem, amit mondasz, de amiről én beszélek, az a katonai (fegyveres) támadások megszüntetése. Nem szándékozom gazdasági dolgokba belemenni, azzal majd talán foglalkozik más. Én sokkal fontosabb dologról beszélek könyvemben. Az emberi életről.

      Mit érsz vele, ha lesz vized, közben egy bomba az egész családodat kiirtotta? Tudnál valaha is boldog lenni az életben? A legtöbb ember ilyenkor öngyilkos lesz, mert nem látja ezt át előre! Mi értelme a víznek, ha már nincsen kivel megosztanod? Te tudnál fontosabb dolgot mondani, mint a családod, szeretteid (ha van, nem tudom) gyerekeid élete? Hogy ne láthasd többé, ahogy nevetnek, ahogy játszanak, ahogy megfogod a feleséged kezét, és sétálsz vele?

      Könyvem erről szól. Nem tudom, van-e ember, aki képes volna boldogan élni azután, hogy egy fegyveres háborúban családtagjainak akár csak a felét elveszítette? Én biztosan nem.

      A törvény, amit megírtam, könyvemben közzétettem, a fegyveres katonai támadások ellen íródott. Egy rendszert építettem ki, ami meggátolja a politikusokat a katonai támadások indításában az egész világon. Mert egy háborúval a kisember soha nem nyer!

      Ha tudsz fontosabb dolgot mondani családod, szeretteid életénél, akkor mondd! Én nem tudok. Ezért is írtam meg könyvem, és egy törvényt, ami biztosítani tudja, hogy senki önkényesen ne kényszeríthessen bele háborúba, ahol te, mint kisember kizárólag hatalmas vesztesként hagyhatod el a harcteret, akár "győztes" akár a "vesztes" oldalon öldököltél. Családtagjaid halálának veszteségével.

      Idézet oldalamról: "Mikor azt gondolod, az ellenségre lősz: Nem! Mert az ellenség visszalő, a saját családodra, és ezt már soha nem tudod visszacsinálni."

      Én inkább eszem krumplilevest, hagymalevest egész életemben a családommal, mint kaviárt és pezsgőt egymagam, fekete ruhában, a volt családom emlékével...

      Könyvem erről szól. A gazdasági dolgokat majd más megoldja... Én a legfontosabb dologra koncentráltam, az emberi élet védelmére... a szeretteink életének megóvására...

      LFS
      www.nehaboruzz.hu

      Törlés
  68. LFS!

    Egyre értelmezhetetlenebb, a jelen valóságtól elvonatkoztatott felvetéseiddel szembesítesz...
    Globalizált világunkban totális háború folyik. Totális, azaz mindenre kiterjedően! Ma ott tartunk, hogy már egy színház, illetve vezetése is csatatérnek minősül. Ma ott tartunk, hogy sokan, sokak, száraz szemmel, de zokogva nézik végig családjuk szétesését, tragédiáját, vagy éppen küldik maguk előtt a halálba gyermeküket, hogy aztán kövessék...
    "A törvény, amit megírtam, könyvemben közzétettem, a fegyveres katonai támadások ellen íródott."
    Kérlek, legalább a gyanúval élj, hogy mire a csata elkezdődik, addigra a háború már rég eldőlt...
    Megismétlem: jelen felfogásoddal a jelen totális háborút támogatod!
    A látszat ezt mutatja!
    Gyz/p

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Gyz/p!

      Ok. Nem áll szándékomban mindenkit meggyőzni. Azt tudom, hogy amit én megírtam, alkalmas a fegyveres háborúk megakadályozására. Könyvem és weboldalam pedig alkalmas, hogy ráébressze az embereket, hogy akiket szeretnek, azokat szeressék, és ne pedig ártsanak nekik és önmaguknak. Célom ennyi, nem pedig összeesküvés elméletek (amikben biztosan sok igazság is van) kutatása... ehhez nekem rövid az életem...

      Mindenkit nem tudok, és nem is akarok meggyőzni... pláne olvasatlanul.. Te véleményed, tiszteletben tartom.

      Üdv: LFS
      www.nehaboruzz.hu

      Törlés
  69. LFS!

    Írtam választ, elszállt...
    Nem mentettem...
    Most kevesebb türelemmel írom:
    Némileg lefegyverez a vélt, vagy valós igazságot kereső hozzáállásod...
    Bár hosszabb időt vesz majd igénybe, hogy honlapoddal összeismerkedjem, de idővel megteszem.., erre kötelez, az első öntudatlan évtizedet nem számítva, a hat tudatos évtized...
    Gyz/p

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.